Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης «Γόρδιοι δεσμοί»

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης «Γόρδιοι δεσμοί» για οργανωμένες επισκέψεις μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Γόρδιοι Δεσμοί» του Στέργιου Στάμου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα» σχεδιάστηκε και υλοποιείται μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «…με βάρκα την ελπίδα».

ph 30 2 oto

Στην παρούσα έκθεση «Γόρδιοι Δεσμοί» ο Στέργιος Στάμος παρουσιάζει έργα που εντάσσονται σε δύο μεγάλους θεματικούς άξονες: την Ελλάδα της κρίσης και το τεράστιο και πρωτόγνωρο, για την ελληνική πραγματικότητα φαινόμενο της μετανάστευσης. Τα έργα του καλλιτέχνη χαρακτηρίζονται από διαρκή πειραματισμό σε υλικά και εκφραστικούς τρόπους. Παρουσιάζονται εγκαταστάσεις στο χώρο, επίτοιχες συνθέσεις, αρχιτεκτονικές μακέτες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στην έκθεση και γνωριμία με επιλεγμένα έργα, συζήτηση και ανάλυση στους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και τεχνικών όπως εγκατάσταση, κολάζ, κατασκευή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μία εικαστική δράση όπου τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και δημιουργούν τη δική τους κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά εμπνευσμένη από τα έργα της έκθεσης.

Αριθμός παιδιών : 25 έως 50
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα
Ηλικιακή ομάδα: Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού
Ημερομηνίες υλοποίησης: 4 Φεβρουαρίου 2020 – 29 Φεβρουαρίου 2020, Τρίτη έως Πέμπτη
Κρατήσεις: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 12:00 τηλ. 2410-621205
Σχεδιασμός - υλοποίηση: Ζησοπούλου Μαρία, Χρηστάκης Γιάννης.

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Νεάπολη.