''Πιπέρι'' εστιατόριο-μεζεδοπωλείο, Διογένους 1, δημιουργική, μεσογειακή κουζίνα

Παρουσιάσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το μεζεδοπωλείο-εστιατόριο ‘’Πιπέρι’’ αποδεικνύει ότι, μια δημιουργική-μεσογειακή κουζίνα, μπορεί να είναι κλασσική αλλά και υπέροχα ‘’πειραγμένη’’.


Στο ‘’Πιπέρι’’ δεν περιμένεις αυτό που θα συμβεί μαγικά στον ουρανίσκο σου, αν πας για πρώτη φορά. Ο χώρος. Είναι ένας τυπικός χώρος μεζεδοπωλείου-φαγάδικου, με το κρασάκι και το τσιπουράκι του, με απαλούς χρωματικούς τόνους. Βέβαια, αν το μάτι σου προσέξει διακοσμητικές λεπτομέρειες, μπορεί να ψυλλιαστείς ότι, κάτι διαφορετικό μπορεί να παίζει εδώ και στην κουζίνα.

σεφ6

Εδώ, όπου ο σεφ Γιώργος Καρακώστας μαγειρεύει στο μοτίβο ‘’δημιουργική-μεσογειακή’’ κουζίνα, αλλά εγώ θα πρόσθετα δίπλα, μετά την δοκιμή που έκανα και το ‘’πειραγμένη’’ δημιουργική-μεσογειακή κουζίνα. Γιατί όλα τα πιάτα που δοκίμασα, ήταν πραγματικά ‘’πειραγμένα’’, έχοντας δώσει ο Γιώργος την δική του προσωπικότητα σε κάθε πιάτο, που είχε κάτι ‘’πειραγμένο’’ σε δημιουργία, ώστε να το κάνει εντελώς ξεχωριστό. Και πραγματικά όλα τα πιάτα είχαν ένα ‘’τσαφ’’ πειράγματος με πολλά ιδιαίτερα και ξεχωριστά υλικά, που έλεγες ‘’εδώ είμαστε, έχω ξαναφάει περίπου ένα τέτοιο πιάτο, δεν έχω ξαναδοκιμάσει τέτοια γεύση’’!!!

Υπάρχουν και κλασσικά πιάτα, αλλά δεν θελήσαμε να δοκιμάσουμε, τα έχουμε βρει σε όλα τα φαγάδικα. Σπαλομπριζόλα, μπριζολάκια χοιρινά, κεφτεδάκια κοκκινιστά και άλλες πολλές κλασσικές επιλογές, που θα δείτε πιο κάτω.

Όπως έμαθα, υπεύθυνη για κάποιες σπιτικές σος που απογειώνουν εντελώς την γεύση σε μερικά πιάτα, είναι η Κατερίνα, που τις φτιάχνει μόνη της με αγνά υλικά και πολύ ‘’πειραγμένο’’ μεράκι, όπως κατάλαβα μιλώντας μαζί της.

Ας πάμε όμως στις γεύσεις.

ροκα

Για αρχή ήρθε μια κλασική σαλάτα, που την βρίσκεις παντού πια. Ρόκα. Έλα όμως που δεν ήταν η γνωστή ρόκα. Με ρόκα, ντοματίνια, πλευρώτους, καπνιστό ταλαγάνι (όπα η διαφορά!!!, το ‘’πείραγμα’’) και βαλσάμικο. Εγώ συνήθως αυτές τις σαλάτες με τα πράσινα χορταρικά δεν τις πολύ-τρώω, αλλά εδώ το πιάτο ήταν άπαιχτο. Αν μπορούσα θα έπαιρνα και δεύτερη. Την διαφορά την έκανε το καπνιστό ταλαγάνι (ανάμικτη σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια, πλευρώτους, καπνιστό ταλαγάνι, βαλσάμικο).

Η cheasar’s επίσης ήταν εξαιρετική, αλλά εμένα με κέρδισε η ρόκα.

Και στην συνέχεια η ‘’κόλαση’’ προσωποποιημένη σε κυρίως πιάτα. Όλα ‘’πειραγμένα’’ από τον Γιώργο και διαφορετικά.

πανσετα καπνιστη

Αυτή είναι η πανσέτα. Καπνιστή, γλασαρισμένη με Jack Daniels σος, πατάτες σοτέ μαγεία και σπιτική barbeque σος φτιαγμένη από την Κατερίνα. Η πανσέτα έλιωνε κολασμένα στο στόμα, αλλά όταν έβαζες στην μπουκιά την σπιτική σος, η γεύση απογειωνόταν εντελώς. Το κάπνισμα έκανε το πιάτο επίσης εντελώς ξεχωριστό.

 

ριζοτο παντζαρι

Ήρθε μετά ένα ριζότο. Με παντζάρι και λουκάνικο Τσορίθο. Εγώ βασικά με τα ριζότο δεν τα πάω καλά. Δοκίμασα μια φορά και δεν ξανα-παρήγγειλα σε μαγαζί. Εδώ τι να πω. Ότι έπεσα με τα μούτρα στο ριζότο; Αυτό και έκανα. Η γεύση του με τις ‘’πινελιές’’ του λουκάνικου ήταν συγκλονιστικά σαγηνευτική.

 

ταλαγανι καπνιστο

Το ταλαγάνι καπνιστό σχάρας με μαρμελάδα ντομάτα ήταν επίσης πολύ γευστικό και διαφορετικό.

 

σεφ8

Και στην συνέχεια ένα απίστευτο πιάτο, το ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα, τυρί, σος μουστάρδας και πουρέ γλυκοπατάτας, Η γλυκοπάτάτα πάνω στο κρέας, όλα τα λεφτά!!!

 

πατάτες country

Ενδιάμεσα ήρθε ένα γευστικό ορεκτικό, οι πατάτες country με απάκι, ντομάτα και σος φέτας. Το απάκι με την ιδιαίτερη καπνιστή γεύση του, το άρωμα από βότανα της κρητικής γης και την άπαχη υφή του, έδωσε ξεχωριστό χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει με περίσσιο λίπος.

 

βουβαλίσιο συκώτι

Αφήσαμε στο τέλος το βουβαλίσιο συκώτι σοτέ. Πως λέμε δεν υπάρχει; Υπάρχει και κολάζει. Το καραμέλωμα που έγινε με κρασί, απογείωσε το πιάτο και το βαλσάμικο με την μουστάρδα ήρθαν απλά, για να συμπληρώσουν μια γεύση εντελώς ξεχωριστή.

Κρασί υπάρχει και βιολογικό, αν θέλετε κάτι ιδιαίτερο και πολύ ποιοτικό, ενώ το τσίπουρο είναι από βιολογικά σταφύλια και σερβίρεται χωρίς μεζέ.

 

επιδόρπιο γιαούρτι με ξύσμα λεμόνι

Κλείσαμε με επιδόρπιο γιαούρτι με ξύσμα λεμόνι, μπισκότο και λικέρ τζίντζερ σπιτικό-χειροποίητο από την Κατερίνα. Και καφέ espresso.

Συζητώντας με τον σεφ Γιώργο και την Κατερίνα μας μίλησαν και για άλλες σπιτικές παρασκευές τους, όπως το καπνιστό σκουμπρί, τον θρακιώτικο καβουρμά, το ξυδοπικάντικο λουκάνικο, το καπνιστό κοτόπουλο Ceasar, τα σκαλοπίνια με κρούστα μυρωδικών και το κορυφαίο τους, όπως λένε, το μαύρο ριζότο. Μας πρότειναν την επόμενη φορά να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε το χειροποίητο τηγανόψωμο με φέτα.

Επιγραμματικά και κλείνοντας. ‘’Πειραγμένη’’ εξαιρετικά μεσογειακή-δημιουργική κουζίνα, με πιάτα που δεν τα συναντάς εύκολα. Ο σεφ Γιώργος κάνει θαύματα πειράζοντας τα ποιοτικά υλικά του, προσφέροντας κάτι πολύ διαφορετικό και γευστικό!!!
Παράλληλα υπάρχουν και τα κλασσικά πιάτα, για τους λάτρεις της κλασσικής κουζίνας.

Εμπνευσμένες λοιπόν γεύσεις για τους λάτρεις ιδιαίτερων απολαύσεων σε ένα ευχάριστο και εναλλακτικό περιβάλλον.
Ψαγμένο πραγματικά φαγάδικο.
Να πάτε οπωσδήποτε και θα με θυμηθείτε.

χωροι

Ανοικτά:
Κάθε ημέρα από την 1 το μεσημέρι ( Δευτέρα κλειστά).
Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή κλείνει στις 19:00 και Παρασκευή, Σάββατο κλείνει στις 12 το βράδυ.

''Πιπέρι''
Εστιατόριο-μεζεδοπωλείο
Δημιουργική, μεσογειακή κουζίνα

Διογένους 1 & Παπακυριαζή
Τηλ. 241 301 9082.
*στο τέλος θα βρείτε και τον κατάλογο του μενού.

----------------------------------------------------------------

Γιαουρτλού:αρνίσια κεμπάπ, σάλτσα ψητής ντομάτας και σος γιαούρτι.

γιαουρτλου

 

Κεφτεδάκια χοιρινά κοκκινιστά.

κεφτεδάκαι

 

Μπριζολάκια χοιρινά, τηγανητές πατάτες, σος μουστάρδας.

μπριζολακια χοιρινα

 

Μελιτζάνα ψητή, ντομάτα, φέτα, σκόρδο.

μελιτζανα

 

Πατάτες country με απάκι, ντομάτα, σος φέτας.

πατάτες country

 

Ψητά λαχανικά με σος φέτας.

ψητα λαχανικα

 

Ριζότο με κοτόπουλο, κάρυ, ανανά.

ριζοτο κοτοπουλο

 

Πλευρώτους σχάρας, σος βαλσάμικο.

πλευρωτους

 

Σαλάτα cheasar's με καπνιστό κοτόπουλο, μαρούλι, ρόκα, κρουτόν, παρμεζάνα, ice-berg.

σιζαρ

 

Λουκάνικο σπιτικό καπνιστό, ξυδοπικάντικο.

λουκανικο

 

Πανσετάκια καραμελωμένα και πουρές γλυκοπατάτας. Είναι ένα πιάτο που δοκιμάσαμε μια δεύτερη φορά και ήταν η πιο κολασμένη γεύση. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, δοκιμάστε το οπωσδήποτε!!!

πανσετακια καραμελ

-----------------------------------------------------------------

Ας πάμε τώρα να δούμε τον σεφ Γιώργος Καρακώστας να δημιουργεί το ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα, τυρί, σος μουστάρδας και πουρέ γλυκοπατάτας,  

σεφ1

σεφ2

σεφ2

σεφ2

σεφ2

σεφ2

 

σεφ7

σεφ8

---------------------------------------------------------------

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

a πιπερι μενου 1

b ποπερι μενου 2

c πιπερι μενού 3