Tο Umami Festival Thessaly’19 επιστρέφει στη Λάρισα 16 και 17 Νοεμβρίου

Events
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tο Umami Festival Thessaly’19 επιστρέφει στη Λάρισα το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου στο Divani Palace Larissa.


Στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2019 η TU Events παραμένει πιστή στο διετές ραντεβού για τη διοργάνωση του πιο premium festival οίνου & γαστρονομίας.

tye 26 11
Οι πόρτες του Divani Palace Larissa ανοίγουν, για να υποδεχτούν τους καλύτερους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων της χώρας. Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της γαστρονομίας αλλά και επαγγελματίες της εστίασης της Θεσσαλίας αλλά και της υπόλοιπης χώρας, δίνουν ραντεβού σε μια πρωτοποριακή διοργάνωση.

D7EiX 23 11 dAw

Οίνοι, γαστρονομία, αποστάγματα και Masterclasses, πλαισιώνουν το φεστιβάλ.

Έκθεση οίνου

Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει, όλους όσοι γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας!
Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού φαγητού με κρασί.

YSov 25 11 aL4w

i 2 R 25 11 jJQ

Γαστρονομία

Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!

uIC0 24 11 jjAQ

Το Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου (πεζόδρομος Παπαναστασίου), όπου κρέατα θα ψήνονται στη φωτιά δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη και φυσικά … Umami street food εμπειρία!

x2iQ 25 11 Ealw

Masterclass

Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας θα παρουσιάσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες και αναδεικνύοντας τάσεις του κλάδου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Divani Palace.

EGVn 25 11 2Tjg

 
**Με την καθοδήγηση του κορυφαίου sommelier George Loukas Wine Brand Manager της Deals θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά 10 κρασιών με παράλληλα γευστικά στοιχεία – πέντε από την Ελλάδα και πέντε από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα εμβληματικά terroir του ελληνικού και ξένου αμπελώνα παρουσιάζονται δίπλα δίπλα ώστε να αναδειχθούν οι διαφορές και οι ομοιότητες στα χαρακτηριστικά των σταφυλιών.
Μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στον κόσμο του κρασιού.

Τρόπος Διεξαγωγής
Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου ο παρουσιαστής θα παρουσιάσει 10 διαφορετικά κρασιά, 5 από τον ελληνικό αμπελώνα και 5 από τον διεθνή. Μία γευστική εμπειρία που θα σαγηνεύσει κάθε συμμετέχοντα και θα εμβαθύνει τις γνώσεις μέσα από μια διαδραστική διαδικασία δοκιμής. Η πρωτοποριακή αυτή γευστική αναζήτηση έχει ως στόχο να δοκιμαστεί στην πράξη η κοινή πορεία κάποιων ελληνικών εμβληματικών ποικιλιών και η παράλληλη σχέση τους με αντίστοιχες διεθνείς ποικιλίες από διεθνή οινοποιεία.

Το ποτήρι γευσιγνωσίας
Η γευσιγνωσία του συγκεκριμένου Masterclass θα γίνει σε ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας της κορυφαίας Αυστριακής εταιρίας RIEDEL.

Τι είναι τα Masterclass;
Τα Masterclass είναι πολύ συγκεκριμένου τύπου σεμινάρια με περιορισμένο αριθμό ατόμων, όπου ο ομιλητής Master του είδους που εκπροσωπεί, παρουσιάζει κάποιο γευστικό είδος δοκιμάζοντας το μαζί με το κοινό, μέσα από μια βιωματική εμπειρία.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην Θεσσαλία

Το Umami Festival Thessaly‘19 θα συνεργαστεί με επιλεγμένα σημεία εστίασης, winebars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων με wineparties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events σε όλη την περιοχή!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

• 20.30 : “Δείπνο Παραγωγών” στο εστιατόριο «Φρούριο» – (ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου
• 13.00 - 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ. 
• 13.00 - 21.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη).
• 20.00 - 21.30 : Tasting session: Meat & Fire experience με τη Μυρσίνη Λαμπράκη.
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Κυριακή 17Νοεμβρίου

• 13.00 - 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ.
• 13.00 - 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (ΜυρσίνηΛαμπράκη).
• 19.30 - 21.00: Μaster class ελληνικό & διεθνές κρασί…παράλληλο στυλ(sommelier Γιώργος Λούκας).
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Προπωλήσεις earlybird σε συνεργαζόμενα σημεία.
Για όλες τις πληροφορίες επισκεφτείτε το www.tuevents.gr

Τιμή εισόδου από 8€.
Ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 10 ατόμων.
Ακολουθείστε τη διαρκή ενημέρωση για το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα στο Facebook:
www.facebook.com/TouratzisUmami

Επίσημος χορηγός: Φάρμα Ελασσόνας.
Υπό την αιγίδα: Δήμου Λαρισαίων.

To video της διοργάνωσης:

https://www.facebook.com/TouratzisUmami/videos/2600311553346020/

POS 25 11 TER

QF 24 11 xI6Ryg

t5 25 11 Q618PQ

gHb 24 11 ZeK6Q

jfAd 24 11 P7CA