Ο Λάκης Παπαδόπουλος στις ''Μουσικές Διαδρομές'' Παρασκευή 19/4

Live
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο Λάκης Παπαδόπουλος θα περάσει από τις ''Μουσικές Διαδρομές'' για μία και μόνο εμφάνιση την Παρασκευή 19 Απριλίου.

 Ερμηνευτής με ξεχωριστό τρόπο, πηγαίος, αυθόρμητος, με το δικό του γνωστό χιούμορ, έχει να καταθέσει πάμπολλες συνεργασίες στο ενεργητικό του, που αντέχουν στο χρόνο και αγαπάει ο κόσμος. Σερενάτα, τσάι γιασεμιού, κουρσάρος, εσύ εκεί, και θα χαθώ, το παλιό μου παλτό, έλα γοριλάκι, τσίχλα χωρίς ζάχαρη, για να σ' εκδικηθώ, μενεξεδιά, έγινα για σένα Τούρκος και τόσα άλλα.

Lak 29 4 is Papadopoulos

Είναι γνωστός και με το όνομα ο ''Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ''. Το παρατσούκλι «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ» το έβγαλε ο Λάκης και ο παραγωγός του Βάσος Τσιμιδόπουλος, και τα ψηλά ρεβέρ έγιναν σήμα κατατεθέν του.

Αρλέτα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μητροπάνος, Ελένη Δήμου, Μανόλης Μητσιάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ονειράμα, Stavento κ.α.

Αιώνιος έφηβος και ακούραστος εργάτης της μουσικής θα μας καθηλώσει σε ένα πέρασμα τόσων χρόνων μουσικής στις ''Μουσικές Διαδρομές''

Μαζί του:
Παναγιώτης Αυγερινός -κιθάρα,φωνή.

Τιμή εισόδου 8 ευρώ.

Παρασκευή 19 Απριλίου στις 10 μ.μ.

''Μουσικές Διαδρομές''
καφεμεζεδοπωλείο
Κενταύρων 2.
Τηλ. 2414 003495.

------------------------

Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1948 στην Αθήνα. Είναι γνωστός και με το όνομα ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην δεκαετία του 60 με το συγκρότημα “Dragons”. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1981. Ο Λάκης Παπαδόπουλος αν και ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ροκ έχει δώσει πολλά τραγούδια σε καλλιτέχνες από τον χώρο της λαϊκής μουσικής.

Δισκογραφία
Προσωπικοί Δίσκοι

1983: Άκυρο
1984: Ωραία ήταν όλα σήμερα - Καληνύχτα
1986: Πρόβα
1987: Αγώνες Ταχύτητας
1990: Έλα ΓοριΛάκη
1991: Τα πρώτα μου τραγούδια (Οι δυο πρώτοι του δίσκοι σε ένα CD)
1992: Έγινα για σένα Τούρκος
1994: Σκουπίδι του Σαββατοκύριακου
1995: Δικαίωμα στο όνειρο
1997: Το μόνο φίλο μου τον λένε Ιούδα
2000: 11
2002: Κάτι γλυκό
2003: Συλλογή 1983-2003
2006: Δεν έχω στιγμές
2006: 14 Μεγάλα Τραγούδια
2008: Της νύχτας τα ηχεία
2010: Λάκης Παπαδόπουλος και οι φίλοι του
2012: 30 Χρόνια - LIVE Τεχνόπολις 2012
2013: Ευγενικά Τραγούδια (με τη Μαρία Τσαρούχα)
2013: Rendez-Vous (με την Αντιγόνη Κατσούρη)
2015: Παιχνίδια Αγάπης, Minos-ΕΜΙ/Universal[1]

Δίσκοι που υπογράφει ως συνθέτης

1984: Περίπου - Αρλέτα
1984: Τσάι Γιασεμιού - Αρλέτα
1986: Κατά βάθος Αλεπού - Ελένη Δήμου
1986: Ταχυδρόμος - Ελένη Δήμου (7΄΄ που κυκλοφόρησε με το περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ)
1990: Χαίρω πολύ! - Μαργαρίτα Ζορμπαλά
1991: Οπωσδήποτε - Τερέζα
1992: Εσείς οι απ' έξω - Μανώλης Μητσιάς
1992: Να προσέχεις - Αφροδίτη Φρυδά
1995: Η σούστα (Συμμετέχουν οι Θόδωρος Τρύφωνας και Ειρήνη Δασκαλάκη)
1996: Πασπαρτού - Διάφοροι
1999: Άρωμα αγάπης - Μαρία Ρουσσέα
1999: Το παλιό μου παλτό (single) - Χρήστος Δάντης
2009: Πασπαρτού - Διάφοροι (επανέκδοση)
2009: Κάπως έτσι - Ισμήνη Πεπέ

Συμμετοχές ως ερμηνευτής

1989 Αχ! Μαρία - Διάφοροι
1991 Άσε τα κρυφά κρυμμένα - Αρλέτα
1992 Μικρές ανήθικες προτάσεις - ΤάSOS (Τάσος Βουγιατζής)
1992 Μπορείς να πηγαίνεις - Γιώργος Μαργαρίτης
1993 Τι έρωτας κι αυτός - Πασχάλης
1994 Της αγάπης μαχαιριά - Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
1995 Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι - Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
1998 Various - Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος
1999 Νετρίνο (soundtrack) - Άλκης Παπαδόπουλος
2001 Συμβόλαιο τιμής - Goin' Through
2003 Ακουαρέλα - Ηλίας Μακρίδης
2005 Ρε γυαλάκια πονηρέ - Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό)
2005 Σ' έχω ερωτευθεί - Σάκης Ρουβάς
2005 Ναυαγοί στο διαδίκτυο - Γιώργος Σύννος
2007 Θαλής & Θάλεια - Ταξίδι στη χώρα της σοφίας - Διάφοροι
2008 Έλα - Ελεωνόρα Ζουγανέλη
2008 Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια - Παντελής Αμπαζής
2008 Τραγουδάκια γάλακτος - Μέλπω Χαλκουτσάκη / Άλκηστη Χαλικιά
2009 Μονολογώντας - Μιχάλης Τούμπουρος
2009 Γεια σας φίλοι μου - Χρήστος Γιαννόπουλος
2009 Stavento Restarted - Σήμερα το γιορτάζω - Stavento
2010 30 χρόνια φίλοι - Γιάννης Κούτρας
2010 Όταν θα φύγω ένα βράδυ από 'δω - Μάνος Ξυδούς
2010 Η ενοχή των αμνών - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
2010 Κασέτα - Sunny Μπαλτζή
2011 Όλα είναι μες το μυαλό - Νίκος Καρβέλας
2012 Με γεια το κούρεμα - Γιάννης Ζουγανέλης
2013 Mad Video Music Awards 2013 - Διάφοροι
2013 Στην άκρη του κόσμου - Stavento
2013 Να τραγουδάνε τα παιδιά - Χρήστος Γιαννόπουλος
2013 Ντίλερ, Κίλλερ & ΣΙΑ - Γιάννης Ζουγανέλης

Συμμετοχές ως συνθέτης

1981 Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Κέρκυρα '81 - Διάφοροι
1981 Με την Ελπίδα - Ελπίδα
1982 Σ'ένα κόσμο σαν κι αυτόν - Βίκυ Μοσχολιού
1982 Φοβάμαι - Βασίλης Παπακωνσταντίνου
1986 Η νύχτα το απαιτεί - Χριστιάνα
1987 Επόμενος σταθμός - Γιώργος Μεράντζας
1988 Για μια Αμερικάνα - Γιάννης Κούτρας
1990 Ερωτικά μηνύματα - Πασχάλης
1992 Μπορείς να πηγαίνεις - Γιώργος Μαργαρίτης
1992 Σπασμένα κομμάτια φιλιά - Χριστιάνα
1992 Αισθήσεις - Μαντώ
1992 Ζαμανφού - Σάκης Μπουλάς
1992 Το τραγούδι γυμνό - Διάφοροι
1993 Η νύχτα πίστα - Λίτσα Διαμάντη
1993 Τι έρωτας κι αυτός - Πασχάλης
1993 Σε πρώτο πρόσωπο - Πέτρος Γαϊτάνος
1995 Δεν έχω χρόνο μάτια μου - Σωτηρία Λεονάρδου
1998 Άννα Μελίτη - Άννα Μελίτη
1999 Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ; - Πυξ Λαξ
1999 Το παλιό μου παλτό - Χρήστος Δάντης
1999 Άχρηστα ρολόγια - Ντομένικα
2000 Τίποτα δεν κρύβεται κάτω απ' τον ήλιο - Σύννεφα με παντελόνια
2000 Παράξενη Γιορτή - Μιχάλης Χατζηγιάννης
2001 Το δωμάτιο - Χρήστος Δάντης
2002 Σταγόνα (single) - Ελισάβετ Σπανού
2003 Τι τραγούδι να σου πω - Γιάννης Κότσιρας
2004 Στα τραγούδια που σου γράφω - Γιώργος Νταλάρας
2005 Σ' έχω ερωτευθεί - Σάκης Ρουβάς
2005 Κάτι δυνατό - Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης
2005 Στη χώρα του ποτέ - Νίκος Μίχας
2005 Μετά - Γιάννης Βαρδής
2005 Μην πεις ποτέ - Ανδριάνα Μπάμπαλη
2006 Θέλω να μάθω - Παναγιώτης Ραφαηλίδης
2006 Πάμε μακριά - Κώστας Μακεδόνας
2006 Απροσδόκητος ήλιος - Χριστίνα Μαραγκόζη
2006 Πόσα χρωστάω - Χρύσπα
2006 Υπάρχει αγάπη εδώ - Σάκης Ρουβάς
2006 Τάμτα - Τάμτα
2006 Παιχνίδι ισορροπίας - Δόμνα Κουντούρη
2006 Όταν αλλάζει ο καιρός - Αγνή
2007 Μετωπική - Βασίλης Παπακωνσταντίνου
2007 Η αγάπη γεννιέται πάντα το πρωί - Κωνσταντίνος Μάτσικας
2007 Μια στιγμή εσύ κι εγώ/Έλα στο ρυθμό (single) - Tamta
2008 Πάντα κάτι μένει - Μάνος Ελευθερίου
2008 Κλεψύδρα - Onirama
2008 Κρατάει για πάντα (single) - Γιώργος Λιανός
2008 Στη Διαπασών - Δημήτρης Μητροπάνος
2009 Και πάλι χαίρετε! - Αρλέτα
2010 Η Κυρά του χορού - Γιώργος Καπνίσης
2010 Σ' τα είπα όλα - Βασίλης Καρράς
2010 Η ενοχή των αμνών - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
2010 Κασέτα - Sunny Μπαλτζή
2011 Δυο νύχτες μόνο - Πασχάλης Τερζής
2012 Παράλογο με θέα - Δήμητρα Μαστορίδου