Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Κηποθέατρο Τρίτη 17/9

Live
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O Σταμάτης Σπανουδάκης έρχεται στο Κηποθέατρο την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου για μια φιλανθρωπική συναυλία καλεσμένος από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου.

 

Η Μητρόπολη διοργανώνει την συναυλία του Σπανουδάκη με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής και πνευματικής χρονιάς και στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής και ποιμαντικής μέριμνας της.

«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!» ο τίτλος της συναυλίας.

f3 25 9 460

Λέει ο Σπανουδάκης για την βραδιά:
«Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα, αλλά και ήχο. Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, “κλείνοντας το μάτι” σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι, αλλά και χορωδία, να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, “παντρεύοντας” Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες, αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά» τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Και καταλήγει ο γνωστός δημιουργός: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η ελληνική μουσική είναι ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα».

Υ.Γ. «Η παρεξήγηση ήταν ο στίχος “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές”. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το “κλειδί”, όμως, του στίχου είναι το επαναλαμβανόμενο “Αν το θες”».

Τον Σταμάτη Σπανουδάκη θα συνοδεύουν οι σολίστες
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί),
Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λύρα),
Βασίλης Βασιλειάδης (τρομπέτα),
Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο),
Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο),
Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς),
Τάκης Βασιλείου (κρουστά),
ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» (Δημήτρης Κοτταρίδης βιολοντσέλο), η μικτή χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα
και στο τραγούδι η Αθηνά Χιώτη.

Διάθεση εισιτηρίων:
-Βιβλιοχαρτοπωλείο « ΑΝΕΜΟΣ», Κύπρου 47.
-Φωτογραφείο « ΦΑΣΜΑΝΕΤ», Παπαναστασίου 45.
-Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιωαννίνων 3.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.

Κηποθέατρο Λάρισας, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 9 μ.μ.