Επετειακό βίντεο των Ποντίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

«Νῦν Υπέρ Πάντων Αγών, Πόντος και Θεσσαλία» λέγεται το επετειακό βίντεο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Λάρισας “Το Ροδάφ’νον”, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας με εκπρόσωπο την αρχαιολόγο-λαογράφο κ. Φανή Καλοκαιρινού και τον διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, προβάλλει ένα βίντεο ιστορικού και επιμορφωτικού περιεχομένου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με τίτλο «Νῦν Υπέρ Πάντων Αγών, Πόντος και Θεσσαλία».

thumb 31 6 ail 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση 2

Το βίντεο βρίσκεται στο YouTube (https://youtube.com/channel/UCtus4BQFOozp2M3R4OkKTKQ) στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η εισήγηση, μέσα από τις έρευνες του διδάκτορα κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, με θέμα «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος: Η Επανάσταση του 1821 στον Πόντο και ο Πόντος στην Επανάσταση του 1821»,

Εν συνεχεία, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας με εκπρόσωπο την κ. Φανή Καλοκαιρινού, διευθύντρια του Μουσείου, παρουσιάζει την συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση με θέμα εισήγησης: «Η Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία και ο αντίκτυπος των θεσσαλικών κοινωνιών», ενώ παράλληλα γίνεται μια ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους Θεοφάνη Μαλκίδη και Φανή Καλοκαιρινού για τις σημαντικές πληροφορίες που μοιράστηκαν και ιδιαίτερα το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ένα ίδρυμα σημαντικό για την πανελλήνια και τοπική ιστορία.

Επιπλέον, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νικόλαο Λιούπα, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Σάπκα για την στήριξή τους στο εγχείρημα του Συλλόγου.

Δείτε το: