Top Stories

Ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου πραγματοποιεί την ετήσια κοπή πίτας για όλα τα μέλη, τους φίλους την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30, στο κέντρο "Ανδρομέδα" 

Μετά από ένα σχόλιο για τον Τάκη Τλούπα και τα 100 χρόνια από την γέννησή του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας

Η Ιστορική / Λαογραφική Ένωση Λάρισας "Αλησμόνητες Πατρίδες" σας καλεί στη κοπή της Βασιλόπιτάς της για το 2020.

Στην έκθεση χαρτών με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τους Ανέμους» ο Χάρης Τζίκας παρουσιάζει τις Γεωγραφικές αντιλήψεις των Λαών.

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών

Έκθεση ζωγραφικής της Χάρις Τσεκούρα με τίτλο «Μούσες του Ολύμπου» θα είναι στον Μύλο του Παππά θα είναι από 18-25 Ιανουαρίου.

Το διασημότερο musical στον κόσμο έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με sold out τις πρώτες δεκαπέντε παραστάσεις,

Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος επιστρέφει στην κανονικότητα και κατά συνέπεια στην Λάρισα στον “Μύλο 1927”.

Το Θεσσαλικό Θέατρο έχει την τιμή και τη χαρά να παίζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ''Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια''.

 

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης δίκαια θεωρείται ο πατέρας του μεταπολεμικού νεοελληνικού θεάτρου. Το έργο του ''Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια''– που υπήρξε η βάση για το σενάριο της Στέλλας με τη Μελίνα Μερκούρη – προηγείται της εποχής του και φτάνει σε μας ανατριχιαστικά σύγχρονο, μιας και το αίτημα της ατομικής ελευθερίας, ιδιαίτερα της γυναίκας σήμερα, ακυρώνεται απ΄τη βία που ασκείται απέναντί της. Η αντίφαση, ελευθερία και δέσμευση στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως στον έρωτα μοιάζει αιώνια και άλυτη.

afisa 31 1 net

ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γράφει τη Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια το 1954. Το 1954, η μετεμφυλιακή Ελλάδα μετρά ακόμη τις πληγές της προσπαθώντας να ανιχνεύσει μια νέα, σύγχρονη ταυτότητα. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ανακαλύπτει σταδιακά τη δική του φωνή μέσα από τα ανεξίτηλα τραύματα του Μαουτχάουζεν, ενώ μαγεύεται από τον κόσμο του θεάτρου ως πιστός θαμώνας του Θεάτρου Τέχνης. Η γνωριμία του με τη Μελίνα Μερκούρη και ο χειμαρρώδης και αυθεντικά ασυμβίβαστος χαρακτήρας της, του παρέχουν πολύ σύντομα το υλικό για να δημιουργήσει τη ''Στέλλα''.
H Στέλλα τραγουδάει στην ταβέρνα της Μαρίας μαζί με την Αννέτα. Η Μαρία, αν και μια γυναίκα τσακισμένη, τις προστατεύει σαΝ μάνα. Η Στέλλα διεκδικεί παθιασμένα την ελευθερία της, αλλά όταν ερωτεύεται το Μίλτο, δέχεται να τον παντρευτεί από φόβο, μην τον χάσει. Όταν όμως φτάνει η ώρα του γάμου, δεν μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα και φεύγει. Ακολουθεί η καταστροφή. Ο Καμπανέλλης μέσα από τον καμβά του μελοδράματος εστιάζει στο θέμα του αυτοπροσδιορισμού του ανθρώπου και κυρίως της γυναίκας και τους καταναγκασμούς των κοινωνικών ρόλων.

hty 31 1 ΦΩΤΟ ΣΤΕΛΛΑ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ζούμε σε μια εποχή που οι γυναικοκτονίες, ιδιαίτερα αυτές που γίνονται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, αυξάνουν καθημερινά. Το 2013 ήταν η η πρώτη αιτία θανάτου γυναικών στις ηλικίες 16-44 χρονών. Η θέση της γυναίκας από την Ινδία ως το Μεξικό και από την Κύπρο έως την Αμερική είναι να είναι το εύκολο θύμα. Αυτό δυστυχώς κάνει την παράσταση επίκαιρη.
Η παράσταση εστιάζει σ' έναν κόσμο, όπου το φαίνεσθαι σκοτώνει κάθε χαρά της ζωής. Η γυναίκα είναι ο πρώτος και ο πιο εύκολος στόχος. Οι ελπίδες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων γίνονται συντρίμμια και ο ερωτικός πόθος εφιάλτης.
Δεν πρόκειται για τον μεταπολεμικό κόσμο, αλλά για τη βιαιότητα του συγχρονου κόσμου.

Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού
Σκηνικά: Ολυμπία Σιδερίδου
Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Μάχη Αγγελούλη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη
Σχεδιασμός βίντεο: Δημήτρης Ζάχος
Οπερατέρ: Παύλος Λύγουρης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ειρήνη Ζγούρη, Κωνσταντίνα Τσαμπίρα
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Όσσα
Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Τρέιλερ: Life of Film Productions

Παίζουν αλφαβητικά:
Στέλλα Γκίκα, Τάσος Δημητρόπουλος, Χρίστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ηλέκτρα Μαγγίνα, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο:
Η Στέλλα δεν γράφτηκε απλώς για τη Μελίνα. Είναι εμπνευσμένη από τη Μελίνα και τα καταγώγια του ρεμπέτικου κόσμου της δεκαετίας του ’50: «Θα ’πρεπε να γράψω διαφορετικά αυτήν τη φορά. Και οι χαρακτήρες και το θέμα δεν είχαν σχέση με εκείνα τα προηγούμενα έργα μου. Όμως, όπως όλοι οι κουλτουριάρηδες των χρόνων εκείνων, είχαμε -κυρίως χάρη στον Μάνο Χατζηδάκι- ανακαλύψει τη μαγεία του καλού ρεμπέτικου τραγουδιού. Μερικοί και την ουσία. Σκεπτόμουν λοιπόν ένα έργο, που να έχει ουσία ρεμπέτικου ερωτικού τραγουδιού. Και που τελικά έγινε γιατί η Στέλλα, σε όποια μορφή, είναι το πρώτο έργο, που παρουσίασε πρόσωπα και δράματα αυτού του χώρου».

Εφέτος που γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, το ανέβασμα της ''Στέλλας με τα κόκκινα γάντια'' είναι μια ιδανική ευκαιρία, να σκεφτούμε την δύναμη της παρουσίας της και τη μεγάλη της πίστη στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

lo 31 1 ΦΩΤΟ ΣΤΕΛΛΑ

Θέατρο ''Κώστας Τσιάνος'' στον Μύλο του Παππά.

Έως 9-2-2020 το πρόγραμμα κάθε εβδομάδας είναι το εξής:
ΠΕΜΠΤΗ:(Λαϊκή απογευματινή: 7 μ.μ. - Γενική είσοδος: 8 €),

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ: 9 μ.μ.,

ΚΥΡΙΑΚΗ: 7 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 € - προπώληση: 10€.
Λαϊκή - απογευματινή - φοιτητικό - συνταξιούχοι (άνω των 65 ετών) - ομαδικό(άνω 10 ατόμων): 8€.
Ανέργων - Α.Μ.Ε.Α: 5 €
Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α – Δικαιούχοι επιταγών θεάματος ΟΑΕΔ.

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του ταμείου: 2410-533417.
Kαθημερινά: πρωϊ 10 π.μ. - 1 μ.μ. και τις ημέρες των παραστάσεων απόγευμα 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» ( ώρες ταμείου) - στο βιβλιοπωλείο «ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΤΣΑ» (ώρες καταστημάτων) και στο www.viva.gr (όλο το 24ωρο).

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών.

iot 31 1

Το τρέϊλερ της παράστασης:

Φαρμακεία

Εφημερίες Νοσοκομείων

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων Λάρισα