Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση "Παράλληλη Αφήγηση" 28/11

Εκθέσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης

«Παράλληλη Αφήγηση: Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα», διοργανώνει την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. η ώρα ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Μάγδα Κουμπαρέλου, ιστορικός τέχνης.

ekthes 30 11 αρα α

Η έκθεση με τίτλο «Παράλληλη Αφήγηση» αναδεικνύει τα έργα της συλλογής που προέρχονται από αγορές-δωρεές και δημιουργεί ένα γόνιμο διάλογο με αυτά της επανασχεδιασμένης μόνιμης συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο «Επανασύνδεση». Η παρούσα έκθεση καταδεικνύει τον πλούτο της συλλογής της Πινακοθήκης, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής Ελλήνων καλλιτεχνών και αναπτύσσεται σε τρεις ενότητες: την Μνήμη, την Παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα.

Τα έργα της έκθεσης ανήκουν σε καλλιτέχνες της παλιότερης γενιάς από το Μεσοπόλεμο έως τις μέρες μας, Θεσσαλούς και όχι μόνο. Παρατίθενται πολλοί και διαφορετικοί τρόποι έκφρασης, τεχνοτροπιών και ρευμάτων, οι οποίοι μας δίνουν μια εικόνα της εξέλιξης της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και παράλληλα αναδεικνύουν και τον πλουραλισμό που διακρίνει τις σύγχρονες δημιουργίες.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ. 

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη.