5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου - Θ. Αγγελόπουλος «Εικόνες στο Χρόνο»

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έφτασε η ώρα του 5ου Πανοράματος Ελληνικού Κινηματογράφου - Θεόδωρος Αγγελόπουλος «Εικόνες στο Χρόνο» αφιερωμένου στον Παντελή Βούλγαρη.


Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, διοργανώνει από την Παρασκευή 5 έως το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, το “Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου - Θεόδωρος Αγγελόπουλος” με θέμα «Εικόνες στο Χρόνο», στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

aggelop 30 4 oulos

Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 19:00 στον Μύλο του Παππά, θα εγκαινιαστεί η έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με θέματα από τις ταινίες του, με τίτλο: "Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων".

Στο φετινό Πανόραμα, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Παντελή Βούλγαρη, θα προβληθεί πλήθος ταινιών νέων και παλιών, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν και να μιλήσουν με το κινηματογραφόφιλο κοινό, σπουδαίοι σκηνοθέτες, εκτός του Παντελή Βούλγαρη, ο Παναγιώτης Καρκανεβάτος, Βασίλης Μαζωμένος, Γιώργος Κορδέλλας,Τώνης Λυκουρέσης κ.ά., αλλά και ηθοποιοί όπως o Ηλίας Λογοθέτης, η Βέρα Κρούσκα, Μάκης Παπαδημητρίου κ.ά.

no 30 4
Ακόμη, στο πλαίσιο του Πανοράματος, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και μουσικά αφιερώματα και θα βραβευτούν για την προσφορά τους στον ελληνικό κινηματογράφο ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και Βέρα Κρούσκα.

I 30 4 MG 0157 Copy

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ου ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019
ΕΝΑΡΞΗ 7.00 μ.μ. ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ. Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με θέματα από τις ταινίες του, με τίτλο: "Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων".

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ
Χαιρετισμοί: Δημάρχου–Αντιδημάρχου-Προέδρου Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας.
7.00 μ.μ. «Η Δουλειά της, Her Job» του Νίκου Labot. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό o σκηνοθέτης της ταινίας.
9.15 μ.μ. Θα παίξει και θα τραγουδήσει ο Πάνος Ζαχαρόπουλος τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.
9.30 μ.μ. «Όχθες» του Παναγιώτη Καρκανεβάτου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Σάββατο 6 Απριλίου 2019
7.00 μ.μ. «Τα παιδιά της Χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου.
9.00 μ.μ. Θα παρευρεθεί, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα τιμηθεί ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ηλίας Λογοθέτης. Μουσικό διάλειμμα με την Αλίκη Βελεγράκη στο πιάνο.
9.30 μ.μ. «LINES» του Βασίλη Μαζωμένου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Κυριακή 7 Απριλίου 2019
6.30 μ.μ. Ομιλία του κριτικού και θεωρητικού του κινηματογράφου Βασίλη Κεχαγιά για το έργο του Θ. Αγγελόπουλου.
7. 00 μ.μ. «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Θα παρευρεθεί η Φοίβη Αγγελοπούλου.
9.15 μ.μ. Μουσικό Διάλειμμα με τη Φρόσω Κτιστάκη στο πιάνο.
9.40 μ. μ. «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

ko 30 4

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019
7.00 μ.μ. “Καβάφης” Του Γιάννη Σμαραγδή.
9.30 μ.μ. «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελένης Ψύκα.

Tρίτη 9 Απριλίου 2019
7.00μ.μ. «Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.
9.20 μ.μ. Βράβευση της ηθοποιού Βέρας Κρούσκα.
9.30 μ.μ. «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο ηθοποιός της ταινίας Μάκης Παπαδημητρίου.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019
5.15 μ.μ. «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Θα παρευρεθεί, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα τιμηθεί ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου.
8.15 μ.μ. «Το τέλος της αιωνιότητας» Ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λαμπρίδη.
9.30 μ.μ. «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019
7.00 μ.μ. «Έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια.
9.00 μ.μ. Μουσικό διάλειμμα με τον Αντώνη Ζαφειρίου.
9.30 μ.μ. «Smac» του Ηλία Δημητρίου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας, και θα τιμηθούν οι ηθοποιοί Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιάννης Κοκιασμένος. Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει για τον κινηματογράφο ο πρόεδρος της Ο.Κ.Λ.Ε Δημήτρης Καλαντίδης.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019
7.00 μ.μ. «Τετάρτη 4,45» του Αλέξη Αλεξίου.
9.10 μ.μ. Μουσικό διάλειμμα με το Κώστα Κωστούλη.
9.30 μ.μ. « Τα πέτρινα χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη. Θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης Π. Βούλγαρης.

Σάββατο 13 Απριλίου 2019
7.00 μ.μ. Master Class με τον Παντελή Βούλγαρη. Θα ακολουθήσει η βράβευση του σκηνοθέτη για την προσφορά του στον κινηματογράφο.
8.00 μ.μ. «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη με το μουσικό σχήμα του Σπύρου Καβαλλιεράτου.

Λήξη του 5ου Πανοράματος.