18
Παρ, Ιουν
59 New Articles

«Ο σεισμός μέσα στην πανδημία, όπως τον ζήσαμε εμείς!»

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους  Λάρισας συλλέγουν μαρτυρίες για τους σεισμούς της Λάρισας.

 

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα καταγραφής μαρτυριών, γραπτών και προφορικών, σχετικά με την εμπειρία των σεισμών στην πόλης μας.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους απευθύνουν “ανοιχτό κάλεσμα” σε όσους και όσες επιθυμούν να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία από την εμπειρία των πρόσφατων σεισμών εν μέσω της πανδημίας. Παράλληλα θα θεωρηθούν πολύτιμες οι μαρτυρίες (γραπτές και προφορικές) των ανθρώπων που βίωσαν τους σεισμούς του 1941, αλλά και τους σεισμούς των δεκαετιών 1950 και 1960 στην πόλη μας.


bnail 31 5 IMG 20210331 105857
Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου αρχείου μαρτυριών για τους ιστορικούς του μέλλοντος, το οποίο θα διατηρηθεί στα ΓΑΚ Λάρισας. Παράλληλα, το εγχείρημα αποσκοπεί στον αναστοχασμό και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ανάδειξη της πολυφωνικότητας των μαρτυριών.

Με την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα πλαισιωθεί από φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό από παλαιότερους σεισμούς, το Μουσείο και τα Γ.Α.Κ. Λάρισας προγραμματίζουν τη διοργάνωση σχετικής περιοδικής έκθεσης .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν γραπτές, ηχογραφημένες ή βιντεοσκοπημένες, τις μαρτυρίες του σεισμού, αλλά και οτιδήποτε επιθυμούν να συναποτελέσει τμήμα του αρχείου, στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.
Επίσης, μπορούν να τις παραδώσουν προσωπικά στο Μουσείο, κατόπιν ραντεβού.

Πληροφορίες στο τηλ. 2410 530083, Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00.
Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα.

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr